Λογοκρισία ή αδιάκριτη επίθεση

Λογοκρισία ή αδιάκριτη χακεράδικη επίθεση στο blog Αθήνα Οδηγός επιβίωσης δεν έχω πλέον πρόσβαση. Ίσως το τελευταίο ποστ να ενόχλησε και οι «πατριώτες» με περισσό ζήλο διοχέτευσαν την ενεργητικότητά τους να κλείσουν το blog, ίσως;  Είτε είναι προσωρινό είτε είναι μόνιμο, μεταφέρομαι σε αυτή την ιστοσελίδα, κάνοντας μια νέα αρχή…με παλιές κληρονομιές και αναφορές, αλλά έτσι για ανανέωση με νέα φορεσιά και ίσως διαφορετική θεματολογία, περισσότερο σα συνέχεια συζητήσεων και αναζητήσεων με γνωστούς και φίλους, αφού η καθημερινότητα έχει κάνει τις ζωντανές επαφές πολυτέλεια.

odalisque-with-nargile-and-snake-2003-jan-saudek.jpg

Φωτό: Jan Saudek 

 Όπως και να ΄χει ελπίζω οι «φίλοι» να παραμείνουν φίλοι πιστοί και να συνεχίσουμε το «νόστιμο» περίπατο.

Σήμερα με τον πρωινό καφέ πήρα το μήνυμα απο το blogger. Το blog «Αθήνα οδηγός επιβίωσης» κλείνει για απαράδεκτο περιεχόμενο κατόπιν διαμαρτυριών. Το πιθανότερο είναι ότι οφείλεται στο τελευταίο πόστ με τίτλο ΟΧΙ .

Επειδή πολύ «φοβήθηκα» απο τις απειλές λέω να συνεχίσω…χωρίς να απαρνηθώ εμπνεύσεις «ευζωιστικές» ανατολής και δύσης, σοφίσματα και καταβολές. Αυτά τα εξυπηρετεί  σημειολογικά η «σχετική» με τη νέα αρχή φωτογραφία.

~ από Μάνος στο 13 Νοεμβρίου, 2007.

18 Σχόλια to “Λογοκρισία ή αδιάκριτη επίθεση”

 1. Καλή αρχή. Ελπίζω να συνεχίσεις με τήν ίδια θεματαολογία…
  Τελικά τι έγινε; Πώς έκλεισε το [ροηγούμενο blogq

 2. Μη μασσάς …συνέχισε «φοβούμενος»

 3. Σε ξετρύπωσα! ΄

  Μάνο ,

  Συνέχισε …

 4. Λίγο τραβηγμένο δεν είναι να έχουν κλείσει το blog για απαράδεκτο περιεχόμενο;
  Ποιός καθορίζει τι είναι το απαράδεκτο;
  Ποιός αποφασίζει;

 5. Δεν υπάρχει τρόπος επαναλειτουργείας;

 6. Καλορίζικο. Θεωρώ ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η εικονογράφηση και όχι το περιεχόμενο. Οι εικόνες με αγρίεψαν και μένα και θεωρώ ότι επί της ουσίας ήταν άσχετες με το κείμενο, δεν γράφω για το πόσο ενοχλήθηκα με την σύγκριση ΕΕ και Τρίτου Ράϊχ παρ’όλα αυτά ομως θεωρώ το κλείσιμο παραπάνω από απαράδεκτο και καλό θα ήταν να το διερευνήσετε λίγο παραπάνω.

 7. Δε νομίζω ότι το μπλόγκ το κλείσανε για τις φωτογραφίες. Δεν θέλω να συνομωσιολογήσω αλλά με αυτά που διαβάζω το να αναφέρεις ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος «διαφορετικός» απο εμάς ίσως να είναι απειλή.

  Οι αναφορές στο πόστ «ΟΧΙ» ήταν λίγο σκληρές και για πολλούς εξωπραγματικές (ταύτιση ΕΕ Γ΄ Ράιχ) ξέρω όμως ότι το έκανες περισσότερο για εγρήγορση…

  Πιστεύω Μάνο ότι πρέπει να το ψάξεις λίγο το θέμα.

 8. Ελπίζω να μη συνέργησα με τα σχόλια που έκανα στο κλείσιμο του προηγούμενου μπλόγκ σας.

  Μια νέα αρχή όμως πάντα επιβάλλεται!

  Καλή συνέχεια

 9. Η φωτό είναι έμπνευση εξ ανατολής…ένεκα του Λαούτου βέβαια και όχι ιδεολογικά

  Καλορίζικο

 10. Α ρε Μάνο τι σκάς!

  Παίξε το Λαούτο σου και ασε τους να σκούζουν…

  Μαζί σου και σύμμαχος!

 11. Ola kala! exei ginei moda na kleinoun blogs

  Egw tha parameinv pisth filh

 12. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να τα ψάξεις το θέμα. Δεν μπορεί μερικά φασιστοειδή να κάνουν ότι γουστάρουν

 13. Λοιπόν …
  Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

  Ούτως ή άλλως είχα βαρεθεί το προηγούμενο blog και άθελά μου είχε πάρει μορφή και περιεχόμενο που δεν με ικανοποιούσε. Είχα σκεφτεί να κάνω «ηρωική έξοδο» αλλά όλο μετάνιωνα. Ίσως είναι καλύτερα που ήρθαν τα πράγματα έτσι.

  Προσπάθησα να βρώ άκρη αλλά δεν μπόρεσα. Η τελευταία εκδοχή είναι ότι είχαν πάρει στο blogger πολλά μηνύματα για απαράδεκτο περιεχόμενο. Υποψιάζομαι ότι με αφορμή το τελευταίο Post ενεργοποιήθηκαν όλοι οι πατριώτες. Διάλεξα το wordpress γιατί πρέπει να αιτιολογήσεις το απαράδεκτο όταν στέλνεις μήνυμα στον server… οπότε υπάρχει μιά σχετική κάλυψη. Δεν θα το ψάξω άλλο αρκετά, έχουμε και δουλειές και μαγειρικές να κάνουμε…

  Σχετικά με το πόστ ΟΧΙ που μάλλον είναι η αιτία του «κακού» οι φωτογραφίες ήταν σχετικές με το κείμενο Αθήναιε και αναφέρονταν στο Οχι των παπούδων μας σε μιά εποχή που η ιδεολογία του φασισμού κυριαρχούσε και προσπάθησα να κάνω μια αντιπαραβολή με τη σημερινή κρατούσα ιδεολογία που συνθλίβει το διαφορετικό. Εσύ μπορείς να το κατανοήσεις καλύτερα. (Συγνώμη για τον ενικό παρασύρθηκα). Η αναφορά στην ΕΕ έγινε χάριν της ιστορίας αλλά και της υπερβολής για να εξυπηρετηθεί καλύτερα το συμπέρασμα του κειμένου. Δεν είχα πρόθεση να αγριέψω κανέναν.

  Μανούσο και Αλέξη έχω ξεσκιστεί στη πρόβα αλλά τα κομμάτια είναι δύσκολα και η Τζωρτζίνα δύσκολος ρυθμός. Επειδή μου αρέσουν τα δύσκολα όμως συνεχίζω.

  Πασχάλη ,

  Μην ανησυχείτε η παρεκτροπή δεν οφείλεται στα σχόλια σας.

  Συνεχίζω να «φοβάμαι» , πάμε γι΄ άλλα…

 14. File Mano kalytera etsi …

  Ante kalh arxh kai kalyterh synexeia

 15. Καλορίζικο. Αλλά μεγάλωσε λίγο τα γράμματα, μη μας βγαίνουν τα μάτια

 16. Παρατηρώ ότι έχετε πολλούς σχολιαστές που δεν είναι μπλόγκερ. Το ίδιο ίσως συμβαίνει και με τους αναγνώστες σας γιαυτό αποδείχτηκαν «εύθικτοι», δλδ αν δεν φταίνε οι φωτογραφίες, δεν ξέρω ποιοι, εκεί στην Καλιφόρνια, ξέρουν να διαβάζουν Ελληνικά. Όσον αφορά στις φωτογραφίες και στα της ΕΕ δεν πρόκειται να πείσουμε αλλήλους, οπότε σας το αφήσουμε για την επόμενη επέτειο.

 17. Οι περισσότεροι σχολιαστές τώρα και παλαιότερα είναι γνωστοί και φίλοι, και πολλά σχόλια γίνοντtαι με email. (Άντε να πείσω την Άννα, τον Παρατηρητή και τους άλλους καθηγητάδες να γίνουν blogger…που η σχέση τους με την τεχνολογία έχει μέινει στην ανακάλυψη της τυπογραφίας…)

  Υπάρχουν και μερικοί fun και κάποιοι άλλοι συνήθως ανώνυμοι που καλυπτόμενοι απο την «ανωνυμία» του μέσου λένε τα δικά τους. Αυτό είναι όμως το ωραίο ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν.

  Όσον αφορά τα περί blogger, μάλλον θέμα κουλτούρας είναι πα΄ρα ετικέτας…Με την ευκαιρία, στα σχόλια ακόμη και τους blogger τους βγάζει αλινκάριστους! Που θα πάει θα το μάθω το wordpress…

  H google έχει αντιπροσωπεία και στην Ελλάδα και τοπικό server, για να διαλευκάνω το μυστήριο της ελληνομάθειας.

 18. Νομίζω πρέπει να διερευνήσεις λίγο περισσότερο τι συνέβει με το προηγούμενο μπλόκ. Είναι σοβαρό θέμα αν έχει λογοκριθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: